Головна » 2015 » Січень » 19
Сухі цифри означають наступне: на тлі падаючої економіки уряд хоче збільшити збори скарбниці більш ніж на чверть або на 100 млрд грн в порівнянні з 2014-м роком.
У тому числі, це планується зробити і за рахунок підвищення податкового навантаження на пересічних громадян.Фокус виділив 10 головних податкових ініціатив Кабміну, що стосуються фізичних осіб.
Порахувати кожен метр
Усі власники квартир і будинків, згідно з новими бюджетними ініціативам, повинні будуть платити податок на нерухомість. Раніше його нараховували тільки на квартири від 120 кв м і будинки від 250 кв м. Ставка податку становитиме 2% від мінімальної зарплати (1218 грн) за 1 квадратний метр, а сплачувати його доведеться раз на рік. Таким чином, власники квартир в 40-80 кв м повинні будуть розщедритися на 1-2 тис. грн.
< ... Читати далі »
Переглядів: 325 | Додав: Віка | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

За словами речника Міністерства оборони України В.Талалая під мобілізацію 2015 року не підпадають:
-Особи які визнані непридатники до несення військової служби
- Чоловіки, на утриманні яких є троє і більше дітей віком до 18 років
- Громадяни, які здійснюють догляд за непрацезданими родичами
- Студенти, аспіранти, які займають на денній формі навчання
У 2015 році планується призвати на строкову службу 40 тисяч громадян, а також ще 10,5 тисяч - за контрактом.
За словами військового, визначальним фактором щодо прийняття рішення щодо мобілізації особи буде стан здоров’я.
Володимир Талалай нагадав, що згідно чинного зак ... Читати далі »
Переглядів: 278 | Додав: Віка | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

З метою підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пунктів 1, 17, 20 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:
1. Оголосити та провести протягом 2015 року часткову мобілізацію (далі - мобілізація) у три черги протягом 210 діб із дня набрання чинності цим Указом
.
2. Мобілізацію провести на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, ... Читати далі »
Переглядів: 502 | Додав: Віка | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

Верховна Рада України прийняла закон, що передбачає введення в Україні біометричних паспортів. За законопроект № 8507 «Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України» проголосували 257 народних депутатів.
Даний закон регулює правовідносини, пов'язані зі встановленням єдиної форми і порядку виготовлення, видачі, обміну, продовження терміну дії, пересилання, вилучення, у тому числі тимчасового повернення державі, визнання недійсними та знищення документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус.
Визначені також і реалізації конституційних прав громадян на свободу пересування, вільний вибір місця проживання в Україні, а також права та обов'язки осіб, на ім'я яких видані такі документи.
Передбачено, що до документів, які засвідчують особу і підтверджують громадянство України, належать:
-
паспо ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 379 | Додав: Віка | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)